Over ons

Wie zijn wij?

AED Partner heeft verschillende onderzoeken verricht naar het gebruik van AED defibrillatoren in België en zijn omringende landen. Hierin werd duidelijk dat België stappen moet gaan ondernemen om die povere 5% slachtoffers die nu een hartritmestoornis overleven te verhogen. AED Partner wil meer levens redden door zijn AED toestellen en reanimatietechnieken dichter bij het grote publiek te brengen.

De AED defibrillator is een belangrijke pijler in de overlevingsketting oftewel “The Chain of Survival”. Als iemand een plotselinge hartritmestoornis krijgt, is de eerste reactie van omstanders vaak het alarmnummer 100/112 bellen. Hoe goed bedoeld ook, de harde realiteit leert dat hulpdiensten vaak niet snel genoeg ter plaatse kunnen zijn. Het verkeer zit vast, de capaciteit is ontoereikend of de locatie moeilijk bereikbaar. Terwijl snel ingrijpen cruciaal is: elke seconde telt. Om deze reden overleven nu slechts 5 op 100 Belgen een plotselinge hartritmestoornis. DOODzonde, want als er binnen de 5 minuten kan worden ingegrepen, zou dat aantal al tot 72 kunnen oplopen.

Met reeds meer dan 10 jaar ervaring in huis heeft AED Partner de ambitie om de schakel te zijn tussen slachtoffers van een hartritmestoornis en hulpverleners die zowel een medische als géén medische achtergrond hebben. U hoeft niet machteloos toe te kijken als het in uw omgeving gebeurt. Op het werk, tijdens het sporten, thuis of in een theater bijvoorbeeld.

Ook U kunt levens redden! De hartritmestoornis die in de meeste gevallen het fibrilleren van het hart is, kan enkel door een gedoseerde schok met een AED defibrillator weer hersteld worden.
Wil u straks niet hulpeloos toekijken, neem dan vandaag de stap en lees verder op onze website welke mogelijkheden wij u kunnen aanbieden.

In de kijker

Trainings elektroden CR-T (5 paar)
Trainings elektroden CR-T (5 paar)
Meer info

Informatie en hulp

Onze merken

 • Nihon Kohden
  ZOLL
  Aivia
  Cardiac Science
  CU Medical
  Defibrion
  Defibtech
 • Philips
  Physio Control
  Primedic
  Rotaid