• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit

AED batterijen

Als er sprake is van een noodsituatie waarbij een AED apparaat nodig is, dan is het essentieel dat uw apparaat gebruiksklaar is. Het zou betreurenswaardig zijn als uw apparaat niet naar behoren werkt door een lege batterij op het moment dat het écht nodig is. Op zulke belangrijke momenten is het zaak dat u direct kan handelen!

Een AED apparaat werkt op batterijen. Zoals u gewend bent van allerlei andere apparaten die op batterij werken, zoals uw telefoon of een zaklamp, gaan batterijen niet levenslang mee. Er kunnen zich een tweetal situaties voordoen wanneer u een nieuwe AED batterij nodig heeft. Uw AED apparaat kan aangeven dat de batterij bijna leeg is of de uiterste gebruiksdatum is verstreken. Is een nieuwe batterij vereist? Vervang deze dan zo snel mogelijk, zodat uw apparaat weer optimaal inzetbaar is!

Artikelen 1-12 van 26

Pagina
per pagina

Artikelen 1-12 van 26

Pagina
per pagina

Een nieuwe AED batterij kopen

AED-Partner levert AED batterijen van alle A-merken: Philips, Cardiac Science, Defibtech, Zoll, CardiAid enzovoorts. Twijfelt u welke batterij het beste bij uw apparaat past, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Door onze expertise kunnen wij u gericht verder helpen.

AED batterij vervangen

Nadat de AED heeft aangegeven dat de batterij bijna leeg is, heeft deze nog een restcapaciteit. Per merk defibrillator is het dan afhankelijk hoeveel zelftesten en schokken er nog worden afgegeven. Na de eerste pieptoon is de AED gelukkig nog bruikbaar. Natuurlijk is het wel van belang om de AED batterij zo snel mogelijk te vervangen om de inzetbaarheid te garanderen.

Levensduur AED batterij

Alle batterijen verliezen naarmate de tijd verstrijkt hun capaciteit. Daarnaast verliest de batterij van de AED capaciteit door het uitvoeren van zelftesten, waardoor het belangrijk is om de batterij op tijd te vervangen. Op het moment dat de batterij wordt geplaatst begint de afname van de spanning waardoor het zijn capaciteit verliest.  Maar hoe weet u nou of de AED batterij bijna leeg is?

Dit is afhankelijk per AED merk. Een batterij van Philips heeft gemiddeld een levensduur van 4 jaar en van Defibtech zo’n 7 jaar. Heeft de AED een display? Dan wordt hierop aangegeven of de batterij zwak is en vervangen moet te worden. Het wordt in sommige gevallen ook middels een gesproken bericht gemeld.

Natuurlijk zijn er een aantal factoren die de levensduur beïnvloeden.  Zo hebben de omgevingstemperatuur en het aantal toegediende schokken invloed op de levensduur van de batterij. Mocht u twijfelen aan de spanning van de batterij kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nieuwe AED Batterij nodig? Wij helpen u graag verder!

Heeft u de batterij gecontroleerd en moet deze nodig vervangen worden? Bij AED-Partner vindt u een uitgebreid assortiment AED batterijen van de bekende merken. Bekijk online het ruime assortiment en mocht u er niet uitkomen denken wij graag met u mee. Onze klantenservice is bereikbaar op doordeweekse dagen van 08:30 tot 16:30 via +32 (0)11 42 03 45.

  • In de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner zijn we enorm gerust dat, als er iets gebeurt, we het juiste toestel hebben. Door het gebruikersgemak van de AED kan iedereen het apparaat bedienen.

    Dominique Vangeloven, Groep JAM Mercedez-Benz