• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit
  • Wat kost een AED?

    Wat kost een AED?

Wat kost een AED?

Bij de aanschaf van een AED wordt u vaak geconfronteerd met een keuze uit vele modellen en prijzen. Hierdoor kan het kopen van het juiste AED apparaat erg lastig zijn. De kosten van een defibrillator zijn afhankelijk van het merk en de functionaliteiten. Daarnaast dient u ook rekening te houden met de onderhoudskosten voor de komende jaren. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Kosten AED

Bent u van plan een AED aan te schaffen? Kijk dan niet alleen naar de aanschafkosten van het reanimatie apparaat, maar ook naar de vervangingskosten voor bijvoorbeeld elektroden, batterijen en onderhoud. Het kan zomaar zijn dat een voordelige AED op de lange termijn duurder blijkt te zijn dan in eerste instantie werd gedacht.

Voor de juiste werking van een AED apparaat dienen de elektroden en de batterij na een bepaalde tijd vervangen te worden. De vervangingstijd van een batterij bedraagt ongeveer 4 jaar. Elektroden dienen gemiddeld elke 2 tot 3 jaar vervangen te worden. Hoe lang de batterij of elektroden meegaan is afhankelijk van de producent. Deze kosten worden in de markt ook wel aangeduid als ‘cost of ownership’.

Een AED wordt over het algemeen in 8 tot 10 jaar afgeschreven. Kijk daarom naar de opgetelde kosten voor dit tijdsbestek om een accuraat beeld te krijgen van de totaalprijs van een AED.

Gemiddelde kosten AED apparaat

De gemiddelde kosten voor een AED apparaat liggen over het algemeen tussen de €1000 en €2000. Helaas is niet ieder AED apparaat is even betrouwbaar. De betrouwbaarheid hangt af van het keurmerk, de frequentie van de zelftesten en de capaciteit van de batterij. FDA richtlijnen borgen de kwaliteit en stellen eisen aan de veiligheid van het product.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een volautomatische AED een hoger succespercentage heeft dan een halfautomatische AED. Toch geven hulpverleners vaak de voorkeur aan een halfautomatische AED, omdat deze meer controle biedt en hierdoor veiliger is. 

AED kopen?

Een AED is een levensreddend medisch apparaat en moet altijd op een correcte manier functioneren. In onze optiek is prijs daarom ondergeschikt aan de kwaliteit van het apparaat. Heeft u een beperkt budget? Kijk dan naar een AED apparaat met de beste specificaties binnen uw budget.

AED-Partner heeft een ruim aanbod AED’s van de beste merken, waaronder:

In onderstaand totaaloverzicht vindt u in één oogopslag alle AED apparaten met bijbehorende functionaliteiten.

AED Totaaloverzicht

Bekijk het assortiment AED’s voor meer informatie over de kosten en functionaliteiten. Hulp nodig bij het kiezen? Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste AED voor uw budget en situatie. Neem gerust contact met ons op of vraag gratis en vrijblijvend een <ahref="/productdemonstratie">productdemonstratie aan.


Meer informatie?