• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit

AED kasten

AED kasten bepalen de locatie van uw AED, en daarom zijn AED kasten een belangrijke factor. Krijgt de AED een maatschappelijk functie of is de AED bestemd voor de medewerkers van uw bedrijf? Daarom dient u, voordat u een AED aanschaft, zich af te vragen of u de AED binnen of buiten het gebouw wordt geplaatst.

Artikelen 1-12 van 24

Pagina
per pagina

Artikelen 1-12 van 24

Pagina
per pagina

AED Kastje

Er zijn verschillende voordelen om de AED in een AED kastje te plaatsen:

  • Hoge stofdichtheid
  • Hoge slagvastheid
  • Grotere herkenbaarheid

Stofdichtheid
Wordt de AED in een stoffige of vochtige ruimte geplaatst? De IP-waarde bepaalt hoe goed de kast tegen stof of water beschermd is. Hoe hoger het getal, hoe beter de kast is beschermd tegen stof.
Dit is voornamelijk belangrijk als de AED wordt geplaatst in een AED buitenkast of bijvoorbeeld in een houtzagerij of zwembad wordt geplaatst.

Slagvastheid
De IK-waarde zegt iets over de slagvastheid van de kast. Ook hier geldt: hoe hoger het getal, hoe beter de kast is beschermd tegen beschadigingen. Hierdoor wordt de AED beter beschermt en dus wordt de inzetbaarheid van de AED vergroot.

Herkenbaarheid
Een AED kast vergroot de herkenbaarheid van een AED. Hierdoor kan de hulpverlener sneller de AED vinden, wat de overlevingskansen van het slachtoffer vergroot. Alle AED kasten die AED-Partner levert zijn volgens de Ilcor richtlijnen. Deze richtlijnen zijn bedoeld om de internationale herkenbaarheid van de AED te vergroten, door het gebruik van een universele groene kleur en logo.

De bereikbaarheid van een AED kast

AED-Partner adviseert een AED kast die vrij bereikbaar is, dus zonder pincode of andere afsluiting. Ieder moment telt, hoe eerder de AED ingezet kan worden, hoe groter de overlevingskans van een slachtoffer is. Uw AED moet altijd gebruiksklaar zijn!
De meeste kasten zijn voorzien van een akoestisch alarm waarmee bij het openen van het deurtje een waarschuwingssignaal wordt afgegeven. 

AED-Partner levert AED kasten van Rotaid en Aivia. Heeft u vragen over een AED wandkast? Neem gerust contact op via +32 (0)11 42 03 45.

  • In de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner zijn we enorm gerust dat, als er iets gebeurt, we het juiste toestel hebben. Door het gebruikersgemak van de AED kan iedereen het apparaat bedienen.

    Dominique Vangeloven, Groep JAM Mercedez-Benz