• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
 • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit

Beademingsballonnen

Wanneer het slachtoffer onvoldoende zuurstof krijgt, kan een beademingsballon een handig hulpmiddel zijn om de slachtoffer te voorzien van lucht. In sommige situaties kan dit zelfs noodzakelijk zijn wanneer diegene onvoldoende zelfstandig kan ademen. Een beademingsballon mag alleen door een professionele zorgverlener worden gebruikt.

Als u zich in een dergelijke noodsituatie bevindt dan is het prettig om een dergelijk hulpmiddel binnen handbereik te hebben tot de nooddiensten het van u kunnen overnemen. De ballon is voorzien van een masker en beschikbaar in diverse maten zodat het masker goed om de mond en neus van de diverse leeftijdsgroepen sluit. Zo kunt u in elke situatie direct goed handelen!

5 artikelen

per pagina

5 artikelen

per pagina

Hoe werkt een beademingsballon?

Via een beademingsballon wordt er lucht aan het slachtoffer toegediend. Door in de ballon te knijpen en het ventiel af te stemmen binnen de beademingsballon, bepaald u hoeveel zuurstof u in de juiste richting stuurt. Tijdens de ballonbeademing wordt er door de hulpverlener gebruik gemaakt van speciale handgrepen om het masker goed sluitend over mond en neus van de patiënt te plaatsen en tegelijkertijd de luchtwegen vrij te maken.   

Beademingsballon kopen

Hierboven vindt u beademingsballonen van onder andere de bekende merken Laerdal en Ambu. Bij de keuze voor een beademingsballon dient u de afweging te maken of u de producten meervoudig of enkelvoudig gebruikt. Tevens dient u rekening te houden met de grootte van de ballon. De ballonnen zijn in diverse maten verkrijgbaar namelijk voor volwassenen, kinderen en baby’s. 

Meervoudig gebruik

De Ambu Mark IV is een uitstekende keus voor meervoudig/langdurig gebruik. Deze ballon is ontworpen voor manuele ventilatie van volwassenen en kinderen met een lichaamsgewicht van ongeveer 15 kilogram als ondergrens. Het voordeel van deze beademingsballon is de zuurstofreservoir die erbij geleverd wordt. Dit reservoir zorgt ervoor dat de lucht die ingeblazen wordt een hoge concentratie zuurstof bevat. 

Eenmalig gebruik

Uiteraard heeft AED-Partner ook beademingsballonen voor eenmalig gebruik en dienen na gebruik weg geworpen te worden.

De wegwerp beademingsballon van Laerdal of de beademingsballonnen van Ambu zijn verkrijgbaar in de maten die passen bij één de volgende fases:

 • Pasgeborene (neonaat)
 • Zuigelingen (pediatrie)
 • Kinderen
 • Volwassenen

Een beademingsballon nodig? AED-Partner helpt u graag verder!

Bekijk online het ruime assortiment beademingsballonnen. We hebben diverse merken direct op voorraad zodat u deze snel in beschikbaar heeft. Mocht u vragen hebben over de beademingsballonnen, horen wij graag van u. Onze klantenservice is bereikbaar op doordeweekse dagen van 08:30 tot 17:00 via +32 (0)11 42 03 45.

 • In de praktijk

  Dankzij het advies van AED-Partner zijn we enorm gerust dat, als er iets gebeurt, we het juiste toestel hebben. Door het gebruikersgemak van de AED kan iedereen het apparaat bedienen.

  Dominique Vangeloven, Groep JAM Mercedez-Benz