• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit

AED pictogrammen & borden

Door middel van de AED pictogrammen en borden maakt u duidelijk dat er binnen het gebouw een AED aanwezig is. In een noodsituatie moet er geen onduidelijkheid ontstaan over het feit dát er een AED apparaat is en waar deze geplaatst is. Elke seconde telt en snel handelen is cruciaal! Door het universele AED-logo welke te herkennen valt aan de groene kleur en het witte logo, kan er snel gehandeld worden in het geval van nood. Alle pictogrammen zijn conform de richtlijn van ILCOR (International Liaison Committee on Resucitation). Bestel de signalering online bij AED-Partner.

11 artikelen

per pagina

11 artikelen

per pagina

AED bord: herkenbaar & duidelijk!

Het is belangrijk om een goede en opvallende signalering te hebben in de buurt van een AED. Een AED vergroot de overlevingskansen van een slachtoffer met een levensbedreigende circulatie van het hart. Des te eerder de reanimatie bij een slachtoffer toegepast wordt, des te groter de overlevingskans. Indien het slachtoffer binnen 2 minuten geholpen wordt, waarbij de eerste stroomstoot toegediend wordt middels een AED, stijgt de overlevingskans tot 80%. De kans op overleven daalt circa met 10% per minuut wanneer de defibrillatie uitgesteld wordt.  

Aangezien tijd een cruciale factor is wat betreft de overlevingskans, is de zichtbaarheid van de AED eveneens zo belangrijk. Een AED bord is in dit geval een middel om de zichtbaarheid van de AED te vergroten. Door een oogopslag moet het mogelijk zijn om locatie van de nabij gelegen AED te lokaliseren, zodat de AED voor iedereen snel vindbaar is en men snel kan handelen. Een AED bord maakt dit mogelijk.  

AED pictogram

Pictogrammen spelen ook een belangrijke rol bij de overlevingskans van een slachtoffer. Pictogrammen geven aan wat er met een bepaald item bedoeld wordt waardoor er binnen enkele seconden gehandeld kan worden. De AED pictogrammen zijn voorzien van het internationale logo waardoor het direct herkenbaar is, zonder dat dit verdere verklaring nodig heeft.

Mocht de AED niet direct zichtbaar zijn is het gebruik van pictogrammen aan te raden. Binnen het gebouw kunnen de pictogrammen verwijzen naar de AED, waardoor onnodig zoeken voorkomen wordt.

AED pictogrammen & borden nodig?

Ook duidelijke instructies voorzien van waar uw AED apparaat is geplaatst? Het assortiment van AED-Partner bevat alle pictogrammen en borden om de aanwezigheid van de AED aan te geven.  Plaats uw bestelling voor 16:00 uur en uw producten worden de volgende dag bezorgd! Voor meer informatie kunt u ons bereiken door te bellen naar +32 (0)11 42 03 45.

  • In de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner zijn we enorm gerust dat, als er iets gebeurt, we het juiste toestel hebben. Door het gebruikersgemak van de AED kan iedereen het apparaat bedienen.

    Dominique Vangeloven, Groep JAM Mercedez-Benz