• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit

Laerdal

Laerdal is wereldwijd een van de meest toonaangevende leveranciers van Healthcare oplossingen. Het bedrijf is afkomstig uit Noorwegen en produceert oplossingen die helemaal zijn toegewijd om levens te reden. Door de krachtige samenwerking met artsen, verpleegkundigen, opleiders, onderzoekers en vooraanstaande health organisaties hebben ze een fundament gelegd met kwaliteitsproducten.

Laerdal is met name bekend vanwege haar reanimatiepoppen. Naast de reanimatiepoppen leveren ze ook longzakken, mondstukken en neusstukken, nekhuiden, borsthuid, gezichtshuiden en maskers.

Artikelen 1-12 van 92

Pagina
per pagina

Artikelen 1-12 van 92

Pagina
per pagina

Laerdal reanimatiepoppen

Dat Laerdal bekend is geworden vanwege haar reanimatiepoppen, is niet zo gek. In 1940 is het bedrijf ooit gestart met speelgoed om kindervreugde te stimuleren. Naast de Tomte-auto’s maakten ze Laerdal Anne poppen, welke ongekend populair waren in Europa. Door het pionierswerk op het gebied van zacht plastic werden deze technieken later gebruik om de eerste oefenpop voor reanimatietraining te maken.

Een Laerdal training redt levens

De Laerdal reanimatiepoppen hebben een realistische anatomie wat het nabootsen van medische noodsituaties in trainingen een stuk makkelijker maakt. Momenteel hebben er meer dan 300 miljoen mensen een reanimatietraining gevolgd, en de meeste van hen hebben dit geleerd op een Resusci Anne. Naar schatting zijn hierdoor 2 miljoen levens gered. Hieruit blijkt maar weer dat een goede training van levensbelang kan zijn.

Laerdal Resusci Anne First Aid

De bekendste reanimatiepop die Laerdal ontwikkeld heeft is de Resusci Anne First Aid. Deze oefenpop onderscheidt zich door het betaalbaar onderhoud van de luchtwegen en de herbruikbare gezichtshuiden. Door het modulaire systeem is het mogelijk om verschillende soorten ledenmaten toe te voegen voor nog een realistische training.

Laerdal Resusci Anne QCPR

Laerdal Resusci Anne QCPR is vandaag de dag de nieuwe standaard voor trainingen en maakt het mogelijk om de reanimatie te analyseren en te  verbeteren. Met deze feedback kunnen cursisten naar aanleiding van de feedback hun prestatie verbeteren en de kans op overleving te vergroten.

Andere Laerdal oefenpoppen

Naast de bekende Anne serie heeft Laerdal nog andere varianten. Het reanimeren van baby’s of kinderen is beslist anders dan van volwassenen. Om deze noodsituatie zo realistisch mogelijk na te bootsen zijn hier speciale reanimatiepoppen voor gemaakt.

  • Laerdal Resusci Baby First AID is uitstekend geschikt voor zuigelingenreanimatie.
  • Resusci Junior Basis is ontwikkeld voor reanimatie bij jongere kinderen.
  • Chocking Charlie is een torso van een volwassen man, speciaal ontworpen om de Heimlich Abdominal Thrust manoevre te oefenen.

Laerdal medical producten bestelt u bij AED Partner

Bent u er al over uit? Wilt u een product van Laerdal kopen? Of wilt u graag hulp bij de keuze in de aan te schaffen reanimatiepoppen of toebehoren? Neem gerust contact met ons op via +32 (0)11 42 03 45.

  • In de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner zijn we enorm gerust dat, als er iets gebeurt, we het juiste toestel hebben. Door het gebruikersgemak van de AED kan iedereen het apparaat bedienen.

    Dominique Vangeloven, Groep JAM Mercedez-Benz