• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +32 (0) 11 42 03 45 (Op werkdagen van 8:30 - 16:30)

Taal
Menu Sluit

Physio Control

Physio-Control is een belangrijke producent in de medische industrie. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in het ontwikkelen, produceren en aanbieden van AED apparaten. In 1954 startte een jonge arts onderzoek om een manier te vinden om plotselinge circulatiestilstanden bij zijn patiënten tijdens operaties te voorkomen. In 1955 richtte hij Physio-Control op. Hij had een manuele defibrillator ontwikkeld voor medisch specialisten in ziekenhuizen.

Artsen, specialisten en ambulancepersoneel zijn goed bekend met deze producten voor professioneel gebruik die voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Amerikaanse Zorgautoriteit (FDA) en voldoen aan de eisen van de Europese MDR. 

Artikelen 1-12 van 34

Pagina
per pagina

Artikelen 1-12 van 34

Pagina
per pagina

Physio Control AED

Physio control weet dat elke seconde telt in een noodgeval. In ziekenhuizen is op elk belangrijk punt een medisch apparaat te vinden wat speciaal voor getrainde medici is ontworpen.

Maar helaas gebeuren noodsituaties niet alleen in ziekenhuizen. Daarom heeft Physio Control een product ontworpen dat aangepast is op de kennis van de hulpverleners en uiteraard afgestemd op de fysieke behoefte van patiënten en de omstandigheden van de noodomgeving.

Het uitgangspunt is het zo snel mogelijk starten van de behandeling van een patiënt. Want wanneer behandeling van een patiënt met een circulatiestilstand sneller gestart wordt is zijn of haar overlevingskans groter. Verder kan er een soepele overgang plaatsvinden naar de behandeling in het ziekenhuis (door de Quik-Combo connector).

Lifepak AED 

De AED apparaten van Physio Control worden onderverdeeld in verschillende productlijnen die starten met Lifepak en vervolgens aangevuld met de lijn naam.

Physio Control Lifepak 1000

De Lifepak 1000 defibrillator is speciaal ontwikkeld voor artsen, specialisten & professionele hulpverleners. Het toestel is verkrijgbaar in een standaard uitvoering als AED en in een uitvoering met een ECG monitoring functie. Het grote scherm kan het patiënt ECG tonen. Door het grote scherm kunt u makkelijk de verschillende stappen en ECG uitlezen. Onder deze professionele doelgroep wordt dit type veel gebruikt.

Physio Control lifepak CR plus

De Physio Controle lifepak CR is een gemakkelijk te bedienen, compacte AED. In een paar stappen is dit apparaat klaar om een schokbaar ritme te corrigeren in geval van nood. Veel trainingsbureaus gebruiken de Lifepak CR plus en daarom is dit toestel erg bekend geworden onder hulpverleners.

De Lifepak CR Plus wordt veel gebruikt door hulpverleners, daarom gebruiken veel trainingsbureaus (bedrijven die trainingen verzorgen) een trainer die er uit ziet en functioneert als een Lifepak CR Plus. Het toestel begeleidt de hulpverlener met gesproken instructies stap voor stap door de reanimatie. De elektroden zijn direct zichtbaar na het drukken van de aan/uit kop waardoor een patient snel kan worden aangesloten en het hartritme geanalyseerd kan worden. Een snellere reactietijd betekent minder vertraging en een hogere kans op overleving. Met speciale (energie gereduceerde) kinderelektroden kunnen ook kinderen behandeld worden.

Defibrillator Physio Control bij AED-Partner

Een defibrillator, batterijen, charge-paks en verschillende typen elektroden van Physio Control kunt u online bij AED-Partner bestellen. We kunnen ons voorstellen dat u nog aanvullende vragen heeft. Onze product specialisten helpen u graag verder. Zo weten zij u ook te vertellen dat als u een apparaat van Medtronic heeft, dan kunt u met een gerust hart de elektroden en accu’s van Physio Control hierop aansluiten. Physio-Control was een tijd lang een divisie van Medtronic. Heeft U een Lifepak AED van Medtronic? De Lifepak AED’s die geproduceerd zijn in de periode dat Physio-Control een divisie van Medtronic was, dragen de naam Medtronic. Alle producten die geschikt zijn voor een Physio-Control Lifepak toestel zijn ook geschikt voor een Medtronic Lifepak toestel.

Kortom, heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via +32 (0)11 - 988 407 tijdens kantooruren.

  • In de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner zijn we enorm gerust dat, als er iets gebeurt, we het juiste toestel hebben. Door het gebruikersgemak van de AED kan iedereen het apparaat bedienen.

    Dominique Vangeloven, Groep JAM Mercedez-Benz